Ruski sveštenik tvrdi da brada štiti muškarce od homoseksualnosti

Muškarci koji žele da izgledaju "strejt" trebalo bi da puste bradu. Tako bar tvrdi mitropolit Ruske pravoslavne stroverne crkve Kornilije.

Život

Izvor: indy100.com

Četvrtak, 22.06.2017.

11:30

Ruski sveštenik tvrdi da brada štiti muškarce od homoseksualnosti
Thinkstock / Ilustracija

Mitropolit smatra da bi muškarci trebalo da prestanu da se briju kako bi sačuvali sebe od homeseksualnosti.

"Bog nam je dao pravila. Zapisano je da je bog sve ljude stvorio sa bradom. Katolički Zapad se potpuno odrekao tog koncepta. Jasno je da ne možemo da zamislimo ikonu Hrista ili svetaca bez brade. Čovek ne bi treblo da se protivi stvoritelju. Monstruozna stvar je način na koji se odeća i frizura muškaraca menja", rekao je Kornilije u intervjuu radiju Nacionlna služba Novosti.

Sveštenik kaže da praksa brijanja brade predstavlja "napuštanje svetog".

Nošenje brade kao simbola religioznsti na Zapadu je dosta posustalo, a to ima veze i sa porastom homoseksualnosti u Rusiji, rekao je mitropolit Kornilije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: