Ove reči za tren smiruju sukob sa partnerom, a malo ko ih se seti

Porodični terapeut Hal Rankel, autor knjige “Choose Your Own Adulthood”, otkriva da postoji nekoliko reči koje partneri u svađi najčešće zaborave da kažu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

19:50

Ove reči za tren smiruju sukob sa partnerom, a malo ko ih se seti
Foto: Thinkstock

Kada se nalazimo u konfliktnoj situaciji, teško je izbeći da ne kažemo nešto što će povrediti partnera.

Ali, čak i ako voljenu osobu “držite u šaci” i lako možete da iskoristite njene slabosti - ne radite to, savetuje Rankel.

Ono što bi trebalo da uradite jeste da kažete “To je bolelo. Povredio/la si me”.

U tom momentu partner će obično reći “Je l’ tako? Pa i ti si mene povredio/la”.

Sad, kada je jedan od partnera pokazao ranjivost, postoji šansa da razgovor skrene sa dobro poznate, uobičajene putanje, kada se ljudi trude da saspu što više uvreda jedno drugom u lice.

Umesto da nastavljate da gurate partnera od sebe, ukazivanjem na to da vas je nešto povredilo pozvaćete ga sebi i otpočeti razgovor koji će se odnositi na vaš međusobni odnos, uzrok svađe i traženje rešenja.

“Kada je reč o romantičnim vezama, niko ne može da vas dirne onoliko koliko osoba kojoj se najviše otvarate, ali isto tako osoba kojoj se najviše otvarate neizbežno može najviše i da vas povredi”, kaže Rankel.

“Niko ne kaže da treba da se ponašate kao ‘mekušac’, već da navedenim rečima svom partneru jednostavno stavite do znanja da to što radi nije u redu”, zaključuje terapeut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: