Savršeno napisan imejl sastoji se od samo pet rečenica

Poslali ste važan mejl i čekate odgovor koji nikako da stigne? Cupkate, gledate u sat, svaki čas proveravate poštu, ali nema novih poruka. Da vam se sledeći put to ne bi desilo, treba da imate na umu onog ko čita vaš mejl.

Život

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 19.05.2017.

08:12

Savršeno napisan imejl sastoji se od samo pet rečenica
Thinkstock

Ako je reč o zauzetoj osobi koja svakodnevno dobija "more" poruka i pisama, morate joj nečim privući pažnju. Poslovni treneri predlažu da se vodite parolom "brzo, kratko i jasno" ako želite da budete sigurni da vaš mejl neće završiti nepročitan. Zauzeti ljudi nemaju mnogo vremena i naučili su da prelete preko napisanog kako bi videli da li treba da posvete više pažnje sadržaju.

Pridržavajte se pravila pet rečenica, jer sve preko toga je predugo, a kraće pokazuje da vam nije dovoljno stalo do odgovora. U prvoj rečenici se predstavite, u drugoj objasnite šta želite, u trećoj zašto bi sagovornik trebalo da vam odgovori, u četvrtoj zahtev/molbu, u petoj zahvalnost na izdvojenom vremenu. Budite direktni, pa tako nemojte reći "Izveštaj bi trebalo da bude napisan", već "Molim vas da mi dostavite izveštaj pre praznika".

Potpis treba da sadrži vaše ime, radno mesto, podatke za kontakt, a pre nego što pošaljete mejl, obavezno ga pročitajte još jednom kako biste ispravili pravopisne greške.

Savet plus: Ako se obraćate osobi koju ste nedavno upoznali, prvo je podsetite na taj događaj, na primer napišite: "Drago mi je što smo imali šansu da porazgovaramo na humanitarnom koktelu", a zatim pređite na stvar.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: