- Vesti -

Britanci žele da napuste Evroviziju

Većina Britanaca, 56 odsto, smatra da bi Velika Britanija trebalo da napusti Pesmu Evrovizije, navodi se u danas objavljenoj anketi, dan uoči finala tog muzičkog takmičenja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: BBC / Youtube screenshot
Foto: BBC / Youtube screenshot

Pročitajte još:

Oko 44 odsto ispitanika je navelo da bi zemlja trebalo da ostane u takmičenju, navodi se se anketi JuGov sprovedenoj 8. i 9. maja nad 1.650 Britanaca.

"Britanska javnost kao da želi dodatno da smanji veze sa evropskim institucijama", ocenjuje se u anketi koja podseća da je 23. juna 2016. na referendumu o ostanku ili odlasku iz Evropske unije, 52 odsto Britanaca glasalo za Bregzit.

Među onima koji smatraju da Velika Britanija treba da napusti Pesmu Evrovizije, 76 odsto je navelo da je na referendumu glasalo za Bregzit.

Velika Britanija je pet put pobedila na takmičenju, prvi put 1967. godine sa pesmom "Puppet on string" i poslednji put 1997. sa "Love shine a light".

Prati B92 na Viberu

Vesti

Ovo je prava istina o Oblasti 51

Oblast 51 se već decenijama nalazi u središtu teorija zavera o vanzemaljcima. Saznajte u nastavku teksta zašto je ova udaljena vojna baza u Nevadi privukla toliku pažnju svetske javnosti.

Vesti subota 22.07. 20:40 Komentara: 6
strana 1 od 3388 idi na stranu