Iskrenost leči napetost

Iskrene osobe su manje napete i anksiozne, a i ređe imaju glavobolju. Bolje je i njihovo fizičko i mentalno zdravlje u odnosu na osobe koje svakodnevno lažu, pokazali su istraživači iz bolnice "Lenoks hil" u Njujorku, napominjući da ljudi prosečno izgovore 11 laži nedeljno.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.05.2017.

08:16

Iskrenost leči napetost
Thinkstock

Tokom istraživanja, polovina ispitanika je imala zadatak da 10 nedelja prestane da laže, dok je druga polovina bila.

- Mislim da laganje izaziva mnogo stresa kod ljudi. Iskrenost je dobra ne samo za veze već i za pojedinca. Mislim i da su i takozvane sitne laži problematične, zbog čega treba da ih se u potpunosti oslobodimo ili da ih, makar, smanjimo - istakla je istraživač Anita Keli, profesor psihologije.

Ona takođe naglašava da su mnogi učesnici istraživanja posle 10 nedelja pronašli pametne načine da izbegnu laži. Neki su shvatili da mogu jednostavno reći pravu istinu umesto da izmišljaju "prigodne priče", dok su drugi na škakljiva pitanja odgovarali novim pitanjem, da iskrenošću ne bi povredili drugu osobu.

Izvor: Novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: