- Vesti -

Ovako je švedska grupa Sabaton odala počast Srbiji (VIDEO)

Švedski metal bend Sabaton nastupio je sinoć u Bel ekspo centru u Beogradu i uzburkao strasti pesmom “Last Dying Breath” posvećenomsrpskoj vojsci u Prvom svetskom ratu.

Izvor:
Podeli
Foto: YouTubeScreenshot / bRte dži
Foto: YouTubeScreenshot / bRte dži

Pre izvođenja, čuo se govor koji je major Dragutin Gavrilović održao ispred svoja tri voda: dva voda 3. bataljona i Sremskog odreda pred kafanom "Jasenica".

“Junaci! Tačno u 15 časova neprijatelj se ima razbiti vašim silnim jurišom, razneti vašim bombama i bajonetima. Obraz Beograda, naše prestonice, ima da bude svetao. Vojnici! Junaci! Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i otadžbine. Vi nemate više da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje. Zato, napred u slavu! Za kralja i otadžbinu! Živeo kralj! Živeo Beograd!”

Taj govor je inspirisao grupu da snimi pesmu, a kakva atmosfera je vladala na njihovom koncertu pogledajte u priloženom snimku:

Prati B92 na Viberu

Vesti

Dirljiva priča srpskog psihoterapeuta koju deli čitava Srbija

Fejsbuk statusi psihoterapeuta i specijalizanta psihijatrije dr Vladimira Đurića uvek nailaze na veliku pažnju javnosti, a poslednja objava o „Ludnici“ i ljudima koji u njoj završe, nateraće vam suze na oči. Ali, ne brinite – priča ima srećan kraj! Njegov tekst sa Facebook-a vam prenosimo u celosti.

Vesti utorak 26.09. 09:50 Komentara: 10
strana 1 od 3485 idi na stranu