100km od Islamske države kurdski hipsteri objavili modni rat

“Naoružan” brkovima, bradama i gizdavom odećom, Erbilski klub džentlmena radi na poboljšanju modnog stila u ratom razorenoj prestonici Iračkog Kurdistana.

Život

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

09:50

100km od Islamske države kurdski hipsteri objavili modni rat
Foto: Christopher.Michel / Flickr.com (ilustraciija)

“Kada smo osnovali klub, situacija je bila vrlo loša. Prvo se pojavila ekonomska kriza, a onda i rat protiv Islamske države”, kaže 26-godišnji Goran Pštivan, noseći trodelno odelo i ručno rađene mokasine sa logom kluba, na bosu nogu.

“Poslovne aktivnosti su zamrle, tako da smo došli na ideju da se okupimo i smislimo nešto drugačije i jedinstveno. Da promenimo ne samo način na koji se ljudi odevaju, već i na koji razmišljaju”, dodaje.

Grupa, koja se pretežno sastoji od muškaraca u dvadesetim i tridesetim godinama, ima 60.000 pratilaca na Instagramu. Njihov stil varira – od prilično opuštenog, do svečanih odela.

Broji 40 članova, a pristiže toliko mnogo zahteva, da se ozbiljno razmišlja o pooštrenju kriterijuma za modni ukus.

Klub planira da pokrene sopstveni brend, otvori prodavnicu odeće u Erbilu i stupi u saradnju sa poznatim modnim kućama.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: