Tigrovi i dron: "Simpatični" snimak je mračniji nego što se čini

Na internetu se nedavno pojavio snimak sibirskih tigrova koji jure dron i uspevaju da ga obore. Video-snimak je stekao veliku popularnost, ali se ispostavilo da je iza svega mnogo mračnija priča.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

10:58

Tigrovi i dron:
Foto: YouTube Screenshot

Stručnjaci kažu da je dron namerno poslat tigrovima kako bi ga oni jurili i ostali aktivni tokom zimskih meseci, jer žive na “farmi tigrova”, koja navodno prodaje kosti i krzno ovih veličanstvenih životinja.

Ben Pirson iz organizacije “World Animal Protection” kaže da je snimak ukazao na probleme ovih tigrova u Kini.

“Takve farme uzgajaju tigrove kako bi privukli turiste, a jedan deo ubijaju i njihove delove prodaju za proizvodnju lekova u kineskoj medicini i kao luksuzna dobra”, kaže on.

“Snimak otkriva još jedan problem: tigrovi su životinje koje žive usamljeničkim životom i za njih je neprirodno da se nađu u ovako velikom broju”.

Pirson kaže da Harbin park sibirskih tigrova, jedan od najvećih te vrste u Kini, od devedesetih radi kao turistički park, jer je država uvela zabranu na trgovinu tigrovim kostima. Međutm, zbog rupa u zakonu, broj tigrova koji su u zarobljeništvu sve je veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: