Predsednik Islanda morao da objasni zašto ananas ne ide na picu

Predsednik Islanda upleo se u usijanu raspravu o tome da li ananas može da bude nadev za picu i izazvao ljutite reakcije ljubitelja havajske pice širom sveta.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.02.2017.

14:40

Predsednik Islanda morao da objasni zašto ananas ne ide na picu
Foto: YouTube Screenshot

Predsednik Gudni Johaneson je prošle nedelje bio gost u jednoj školi u kojoj su mu učenici postavljali pitanja. Jedan od učenika ga je zamolio da iznese svoj stav o kontraverznoj praksi korišćenja ananasa kao nadeva za picu.

Johaneson je odgovorio da se "fundamentalno protivi" takvoj kombinaciji i da bi mogao zakonski da je zabrani. Nakon ove izjave, islandskom predsedniku je stiglo mnoštvo primedaba ljubitelja havajske pice iz celoga sveta.

On je zato u utorak svoju šaljivu izjavu pojasnio na Fejsbuku: "Volim ananas, ali ne na pici. I nemam ovlašćenja da proglasim zakon koji bi ljudima to zabranio i dobro je da je tako. Predsednici ne smeju da imaju neograničena ovlašćenja, ali za pice ipak preporučujem plodove mora".

Istoričar Johaneson (48) pobedio je na predsedničkim izborima prošle godine kao nezavisni kandidat. Od tada njegova popularnost samo raste, a trenutni procenat podržavanja njegove politike na Islandu je nezabeleženo visok u političkoj istoriji ove zemlje, prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: