Bardo političarima: Ništa ne radite da sprečite patnju životinja

Bivša francuska glumica Brižit Bardo optužila je danas političare da ništa ne čine da bi okončali užasne patnje životinja u klanicama, uzgajalištima i cirkusima.

Život

Izvor: Beta

Sreda, 22.02.2017.

19:45

Bardo političarima: Ništa ne radite da sprečite patnju životinja
Foto: Screenshot

"Vlade se smenjuju a patnja životinja ostaje", napisala je danas Brižit Bardo, koja se posvetila borbi za zaštitu životinja i pozvala političare "koji imaju moć, ali ništa ne rade" da se "malo pokrenu".

Pitala ih je u tekstu objavljenom na njenom Tviter nalogu šta su uradili od kadu su objavljene užasne slike kasapljenja živih životinja u klanicama prikazanih na televiziji, i pozvala ih da hitno okončaju ta "skandalozna dela koja se čine iz dana u dan".

Francusko udruženje za dobrobit životinja i ukidanje konzumiranja mesa, L214, poslednjih meseci objavilo je više šokantnih snimaka iz klanica koje su potresle javnost.

Posle tih snimaka, sprovedene su inspekcije, zatvorene su neke klanice i pokrenuta je parlamentarna istraga o patnjama životinja.

Brižit Bardo je takođe ukazala na divlje životinje zatvorene u cirkusima koje su podvrgnute bolnoj dresuri, i upitala kada će u Francuskoj biti zabranjeno tako držanje životinja, što je već učinjeno u većini zemalja EU.

Podsetila je političare da će u ovom izbornom periodu, predsednički izbori u Francuskoj će biti za dva meseca, javnost da ih ocenjuje prema njihovom odnosu i prema životinjama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: