Moskva gradi repliku zgrade Rajhstaga: Nek se deca igraju rata

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da ruska vojska gradi repliku berlinske zgrade Rajhstaga kao igralište za decu u patriotskom tematskom parku u blizini Moskve, gde će deca moći da "napadaju takve specifične objekte".

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

15:32

Moskva gradi repliku zgrade Rajhstaga: Nek se deca igraju rata
Foto: Gettyimages

Replika zgrade nemačkog parlamenta biće manja nego u prirodnoj veličini, precizirao je Šojgu, prenosi AP.

Ideja projekta je, kako je objasnio, da članovi organizacije "Junarmija", u kojoj se deca školskog uzrasta uče osnovnim vojnim veštinama, "jurišaju na određenu lokaciju, a ne na nešto apstraktno".

"Junarmija", ili mlada armija, osnovana je 2015. kako bi se podstakao patriotizam među mladima, navodi američka agencija. Nemačka vlada za sada nije komentarisala Šojguovu izjavu, u trenutku kada su odnosi Rusije sa Zapadom izuzetno napeti. Ruski ministar je naveo da će se u tematskom parku nalaziti i replika položaja sovjetske vojske iz Drugog svetskog rata i šumska gerilska baza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: