Na jugu Indije otkrivene minijaturne žabe

Naučnici su na jugu Indije otkrili četiri nove vrste minijaturnih žaba, veličine nokta na ljudskom prstu, saopšteno je danas u Nju Delhiju.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 21.02.2017.

19:50

Na jugu Indije otkrivene minijaturne žabe
Foto: Thinkstock / ilustracija

Naučnici su proveli pet godina istražujući bujnu faunu planinskog lanca zapadnog Gata na jugozapadu Indije, navodi se u naučnoj studiji Pir Džej.

"Minijaturne vrste žaba su lokalno rasprostranjene, ali su verovatno prošle nezapažene je su malene, zbog svog staništa i diskretnog zova, sličnog ujanju insekata", izjavila je naučnica Sonali Garg.

Žabice su dugačke 15,4 milimetara, a žive u vlažnoj šumskoj vegetaciji.

Pored tih minujaturnih žaba, naučnici su otkrili i tri vrste noćnih žaba, koje su različite od ostalih. Te noćne žabe su pre 70 do 80 miliona godina pripadale posebnoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: