Papa Franja: Pisanje poruka tokom jela je početak rata

Papa Franja nedavno je upozorio čovečanstvo na to da je pisanje poruka na mobilnim telefonima tokom obedovanja prvi korak ka putu rata.

Život

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 20.02.2017.

19:45

Papa Franja: Pisanje poruka tokom jela je početak rata
Foto: Gettyimages

Tokom govora na Univerzitetu “Roma Tre”, 80-godišnji pontif je upozorio na smrt konverzacije licem u lice.

“Kada sedimo za stolom i za to vreme pričamo sa drugima putem mobilnog telefona, to je početak rata jer nema dijaloga”, rekao je.

Papa je takođe dodao da među mladima primećuje sve manje lepih manira i naveo primer da je radostan pozdrav “Dobro jutro” zamenilo anonimno “Ćao ćao”.

Pontif smatra i da je danas postalo uobičajeno ‘vređati’ strance, piše Dejli mejl.

“Moramo malo da spustimo svoj ton, pričamo manje i slušamo više. Dijalog koji zbližava srca je najbolji lek protiv nasilja”, zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: