Dijamanti Kim Kardašijan završili kod islamskih džihadista?

Najnovijom kriminalističkom istragom francuska policija navodno je ukradene dragulje Kim Kardashian povezala s islamskim džihadistima, prenose danas agencije.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

19:15

Dijamanti Kim Kardašijan završili kod islamskih džihadista?
Foto: Gettyimages

Nakit vredan deset miliona dolara koji je banda pljačkaša ukrala od američke starlete i realiti zvezde u pariskom hotelu početkom oktobra prošle godine završio je kod muškarca koji blisko sarađuje s teroristima, otkrio je izvor blizak Interpolu američkom trač sajtu "Radar onlajn", prenosi hrvatski "Jutarnji list".

Podseća se da su francuske vlasti do danas su uhapsile 17 ljudi, a navodno većina njih ima čvrste veze s ilegalnim preprodavačima dijamanata u belgijskom gradu Antverpenu.

"Belgija je vodeća država u prodaji dijamanata, pa ne čudi što baš tu cveta i crno tržište. 'Čisti' dijamanti mešaju se s ukradenim i preprodaju, a 'oprani' novac uglavnom završava u rukama radikalnih islamista", upozorava međuvladina agencija koja se bori protiv pranja novca "Fajnenšel ekšn task fors", sa sedištem u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: