Kako prokrijumčariti 4.600 morskih krastavaca? (VIDEO)

Četiri kineska državljanina pokušala su da prokrijumčare 4.600 morskih krastavaca tako što su ih prilepili za svoja tela.

Život

Izvor: sputnjik.rs

Nedelja, 22.01.2017.

20:15

Kako prokrijumčariti 4.600 morskih krastavaca? (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Ruska granična policija uhapsila je četvoricu Kineza na kontrolnom punktu u Primorskoj oblasti zbog pokušaja krijumčarenja više od 4.600 morskih krastavaca iz Rusije u Kinu. Krastavci su bili zalepljeni za njihova tela i sakriveni u njihovim cipelama.

Neki ljudi smatraju da su morski krastavci izuzetno ružne životinje. Međutim, za Azijate ovi bodljokošci su delikates. Za njima vlada velika potražnja na kineskom tržištu ribe i morskih plodova, pa je i cena morskih krastavaca uvek velika.

Tokom pretresa četvorice kineskih državljana, carinici su zaplenili 13 kilograma morskih krastavaca. Carinici su izbrojali više od 4.600 morskih krastavaca.

Procenjena vrednost štete prelazi 280.000 rubalja (oko 4.500 evra).

Slučajevi krijumčarenja morskih krastavaca nisu ništa neuobičajeno na rusko-kineskoj granici.

Pogledajte snimak na kome je zabeleženo pritvaranje kineskog državljanina koji je pokušao da prokrijumčari morske krastavce krajem prošle godine. On je koristio isti trik, lepljenje krastavaca uz svoje telo. Izvor: sputnjik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: