VICE na TV B92: Med za halucinacije

VICE Srbija nastavlja da donosi zanimljive priče, vesti i originalne sadržaje iz oblasti kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta iz celog sveta, ali i iz Srbije.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 22.01.2017.

09:00

VICE na TV B92: Med za halucinacije

VICE NA TV B92

Nedelja, 22. januar, 23:00

MED ZA HALUCINACIJE

Trajanje: 23 minuta

U udaljenom delu Nepala, jedno pleme praktikuje drevnu tradiciju lova na med. Oni se, ručno pravljenim merdevinama spuštaju niz litice gde se taj med nalazi. Ovaj med sadrži retku supstancu koja je poznata po svojim opojnim efektima. Dok jedni tvrde da je ta supstanca smrtonosan otrov, drugi veruju da je u pitanju afordizijak, čudotvoran lek i halucinogena droga. VICE odlazi duboko u ovaj deo Nepala i priključuje se plemenu u njihovom lovu na med.

ULIČNA UMETNOST SPAŠAVA GENERACIJE

Trajanje: 15 minuta

VICE putuje u San Pedro Sula u Hondurasu, jedan od najžešćih gradova na svetu. Tamo se, protiv uličnih bandi, lokalni umetnici bore uz pomoć grafita. Razgovaramo sa dvoje mladih uličnih umetnika koji su posvećeni vraćanju umetnosti u njihov grad i stvaranju pravih promena i prostora za mlade koji žele da se izraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: