Želite dobar posao? Morate da znate jedan od ovih devet jezika

Učenje još jednog stranog jezika može da vam se višestruko isplatiti kada su u pitanju poslovne prilike.

Život

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

21:55

Želite dobar posao? Morate da znate jedan od ovih devet jezika
Foto: Thinkstock

Kompanija Adzuna analizirala je više od milion oglasa za posao na svojoj stranici i utvrdila da se poznavanje nekih stranih jezika u Velikoj Britaniji plaća više od drugih.

Danas, kada se poznavanje engleskog podrazumeva, jasno je da je nužno naučiti još neki jezik da biste bili konkurentni na tržištu rada. Independent je sastavio listu devet najisplativijih - iako se podaci odnose na Veliku Britaniju, mogu se primeniti i na ostatak Evrope.

9. Mandarinski

Adzuna je utvrdila da se na njenoj stranici trenutno nalazi 1246 oglasa u kojima poslodavci traže nekoga koji govore najrasprostranjeniji jezik na svetu.

8. Italijanski

Na stranici je 2460 oglasa u kojima se traži poznavanje italijanskog, a to je četvrti najtraženiji jezik u Velikoj Britaniji.

7. Ruski

Ovaj jezik je veoma brzo postao jedan od najtraženijih u poslovnoj sferi. Razlog za to je veliki broj poslovnih ugovora s rusima, naročito u finansijskom sektoru.

6. Japanski

Iako nije među najtraženijim, ako ga znate, možete sebi obezbediti veoma dobro plaćen posao.

5. Španski

Reč je o jeziku koji se govori u velikom broju zemalja, a ako ga govorite, možete da sarađujete s ljudima iz Evrope, SAD i Južne Amerike. Na stranici je trenutno 3106 oglasa u kojima se traže kandidati koji govore španski.

4. Holandski

Takođe jedan od traženijih jezika na spomenutoj stranici.

3. Francuski

Na Adzuni je trenutno 6149 oglasa za posao u kojima se traže zaposleni koji govore Francuski jezik.

2. Arapski

Iako nije među najtraženijim, poslovi koji zahtevaju poznavanje nekog arapskog jezika su mnogo bolje plaćeni.

1. Nemački

Oni koji govore nemački jezik su u Velikoj Britaniji traženi zbog bliskih poslovnih veza tih zemalja, dok je kod nas on tražen zbog odlaska u Nemačku. Kako piše Independent, osim što je veoma tražen, poslovi u vezi sa kojima se traži poznavanje Nemačkog su i najplaćeniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: