Ove tri stvari nikada ne govorite svom partneru

Kao ljudi, iz evolucijskih razloga, osetljiviji smo na negativne misli i dela.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

15:56

Ove tri stvari nikada ne govorite svom partneru
Foto: Thinkstock

Tako je veća verovatnoća da će se negativni komentari zadržati u našim mislima nego oni pozitivni, što je vrlo bitno znati, posebno ako ste u ljubavnom odnosu do kojeg vam je stalo. Drugim rečima, za parove je od vitalne važnosti da izgrade pozitivne interakcije, kako bi imali zdrav i srećan odnos. Jedno istraživanje otkrilo je kako bi ta razmera trebalo da bude 5:1, u korist pozitivnih interakcija, kako bi ljubav cvetala. "Moramo biti proaktivni u izgradnji velikog i debelog jastuka topline i podrške, kako bismo izbegli grube, neizbežne trenutke i padove, kada se dogode", stoji u zaključku istraživanja. A kako bismo to postigli, stručnjaci preporučuju izbegavanje izgovaranja neke od ove tri fraze: 1. "Da me voliš, ti bi..." 2. "Zašto među nama stvari nisu kao nekada?" 3. "Ponašaš se isto kao tvoja majka" (ili bilo koji drugi član porodice). Svaka od ove tri jednostavne frazaeostavlja snažan utisak: da želite akciju umesto reči, stvari kakve su nekad bile ili da jednostavno želite da podstaknete odbrambeni mehanizam partnera. "Ljubav je težak posao, a izazov je shvatiti kako da radite zajedno, kada dođu teška vremena, a ne kako da radite jedno protiv drugog", zaključak je stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: