PVC prozori imaju zimski i letnji položaj, podesite ih (VIDEO)

Poslednjih nedelja zima nam je pokazala svoje pravo lice, a zbog najboljeg zadržavanja toplote u domu PVC prozori su najčešći izbor za kuće i stanove. Ipak, postoji nešto što o njima možda i niste znali – PVC prozori imaju zimski i letnji položaj koji lagano možete promeniti.

Život

Izvor: N1

Sreda, 18.01.2017.

14:03

PVC prozori imaju zimski i letnji položaj, podesite ih (VIDEO)

Položaj PVC prozora možete promeniti tako što jednostavno otvorite prozor i pronađete šraf sa strane na kojoj se nalazi ručica. Ako prozor želite da namestite u zimski položaj, okrenete šraf ka unutra. Time regulišete silu pritiska prozorskog okvira.

Kad vam majstor postavlja prozor najčešće ga ostavi u standarnom, odnosno srednjem položaju.

Ako niste sigurni u kojem je položaju vaš prozor, uzmite list papira i prozorskim krilom ga pritisnite. Ako list možete izvući bez problema, vaš je prozor u letnjem položaju. Ako se list pocepa, verovatno je u zimskom.

Važno je zapamtiti da ne treba ostavljati prozore u zimskom položaju tokom cele godine jer se time opterećuje guma u okviru pa će se brže istrošiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: