Ne radi vam sat? Prošetajte do Ljilje (VIDEO)

Od malih nogu okružena je satovima. Duže od veka generacije Bogojevića iz Niša bavile su se sajdžijskim zanatom. Ljiljana ga radi punih 45 godina.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 15.01.2017.

19:01

Ne radi vam sat? Prošetajte do Ljilje (VIDEO)
Foto: B92 Video Screenshot

Sati provedeni u radnji, posao koji zahteva mnogo strpljenja, ali Ljiljani Bogojević Tošić nikada nije dosadilo jer radi ono što voli.

Otkako je preuzela očevu radnju, ovde uvek ima mušterija. Oni koji uđu prvi put, ne mogu da sakriju iznenađenje kada vide damu medju satovima.

Ipak, kaže, ko jednom ovde uđe, uvek se vrati. Tako je stekla i mnogo prijatelja, koji svraćaju i kada nemaju sat za popravku.

Ljiljana i danas radi sa alatom koji je nasledila od oca i koji je star više od šest decenija. Od prvog dana u radnji drži i očevu sliku, ali i sat, koji je porodično nasledje i koji skoro čitav vek odmerava vreme. Žali samo što će se njenim odlaskom iz radnje ugasiti i duga porodična tradicija jer njeni naslednici nisu pokazali interesovanje za ovaj zanat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: