"Ledena šuma" u Novom Sadu: Razonoda za sve uzraste

Jedan od najlepših parkova u Novom Sadu, Dunavski, u kojem Novosađani najviše borave preko leta i proleća, ove godine prvi put je oživeo i tokom zime. Zimska manifestacija, “Ledena šuma”, svojevrsni spoj kulture, sporta i razonode, postala je omiljeno mesto za Novosađane.

Život

Izvor: Sanja Ignjatoviæ Eker

Subota, 24.12.2016.

18:36

Foto: Thinkstock / ilustracija

Tunel od lampiona, omiljeni deo staze posetilaca i ono što doprinosi zimskoj čaroliji. Osim za najmlađe, i za odrasle je ovo Čarobna šuma.

U slučaju povreda uvek je tu tim koji pruža prvu pomoć. Instruktor klizanja najbolje zna koje su povrede najčešće.

“Najozbiljnije sada, sve zavisi od pada, je udarac u glavu, a najčešće su posekotine po rukama, po licu, sve zavisi od pada, takođe”, rekao je Vladimir Maksimović, instruktor na ledu.

Povrede mogu nastati i neodogovrnim ponašanjem klizača. Da takve situacije preduprede, tu su momci iz obezbeđenja na klizaljkama. Neprekidno kruže klizalištem.

“Oni su tu da pruže neku bezbednost, tipa ne penjanje na ogradu, ne jurcanja. Policija, otprilike. Policija na ledu.”

Najmlađi imaju posebnu podršku na ledu – pingvine. Podrška je nekad potrebna i odraslima.

Pingvin je tu da pomogne onima koji su na klizaljkama malo nesigurni. Ovde, u Ledenoj šumi, u Novom Sadu najviše uživaju najmlađi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: