Astronaute u svemiru uplašilo misteriozno kucanje

Možete li zamisliti kako mora da je strašno kada ste u svemiru sami, prvi put ste gore, i u jednom trenutku začujete misteriozno kucanje, za koje ne znate odakle dolazi...

Život

Izvor: radiosarajevo

Subota, 10.12.2016.

08:08

Astronaute u svemiru uplašilo misteriozno kucanje
Foto: Thinkstock

Ova horor priča itekako je stvarna i prvi je o njoj progovorio Jang Livdei, prvi kineski astronaut. Do danas, niko ne zna da odgovori na pitanje „ko ili šta je kucalo“ i odakle je zvuk došao.

Nedavno se u jednom intervjuu prisetio svog prvog puta u svemir, 2003. i kako je u jednom trenutku začuo zvuk kao da neko kuca na spoljašnji deo njegovog svemirskog broda.

„Zvučalo je kao da neko kuca drvenim čekićem po metalnoj kanti...nisam bio siguran da li kuca u letelici ili izvan nje“, kazao je Livei.

Do danas, ni Livei ni eksperti nisu uspeli da dokuče o čemu se radi.

Kineski astronauti čuli su ovaj zvuk i tokom misija 2005. i 2008.

Brojni inžinjeri i fizičari ponudili su svoje teorije, ali niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da je u pravu, tako da će misterija čudnog kucanja u svemiru, verovatno ostati samo to – misterija...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: