Kao tinejdžeri: Bake i deke poziraju za kalendar (VIDEO)

Da se može biti večno mlad duhom dokazuju korisnici Gerontološkog centra Beograd, koji su napravili poseban kalendar za narednu godinu. Svaki mesec u kalendaru nosi poruku da se i u trećem dobu može uživati u životu.

Život

Izvor: Aleksandra Janiæ

Sreda, 07.12.2016.

21:21

Kao tinejdžeri: Bake i deke poziraju za kalendar (VIDEO)

Deke i bake, njih 72-oje pozirali su kao tinejdžeri. Najstariji ima 91, a najmlađi 61 godinu. Za svaki mesec - posebna tema. Tako su vozili snoubord, igrali igrice, pozirali za selfi, sedeli u školskoj klupi I oporavljali se posle I više nego uspešne novogodišnje žurke.

“Ja sam bila poneta atmosferom i to me vratilo u neki period prosto sam zavirila u jedan divan period moje mladosti u neka dobra stara vremena i volim što se taj duh proteže i danas”, rekla je Anka Nedučin.

Ništa im nije bilo teško. Iako su pripreme, šminkanje i oblačenje trajali i nekoliko sati, u fotografisanju su uživali i divno se zabavili.

“Nije mi bilo naporno, jako mi je bilo lepo zanimljivo družili smo se dva i po sata snimili smo kalendar to je decembar mesec baš onako mladalački iako imamo puno godina bili smo svi mladi duhom”, rekla je Vesna Ristić.

Sudeći prema fotografijama iz kalendara, u trećem dobu lako možete oživeti dete u sebi. Sve što je potrebno da ga pokrenete jesu druženje i zabava.

“Ako uzmemo onu staru izreku unuk i deda su jednaki to je sad baš ono što smo doživeli, mi smo sve vreme uživali bilo je šale smeha zabave”, Todor Veckov.

Kalendar su smislili mladi, a čitava ideja je da se novac od prodaje ovog jedinstvenog kalendara iskoristi da se korisnicima dnevnih centara i klubova za starije omoguće besplatne edukativno-kreativne radionice. A modeli kalendara za 2017. godinu već su spremni da snimaju i sledeće godine.

“Znamo da je sledeća godina proglašena godinom međugeneracijske saradnje pa je odatle proistekla ideja za ovaj projekat u vidu kalendara. Korisnici klubova koji su učestvovali u ovom projektu su pokazali koncept aktivnog starenja i međugeneracijske saradnje”, rekla je Bojana Marinković iz Gerontološkog centra u Beogradu.

Oni vole život. Oni vole druženje i smeh i poručuju mladima da stariji jesu deo našeg društva – naše komšije, prijatelji, roditelji, bake i deke, koji umeju da budu beskrajno zabavni i kreativni, koji imaju želje i snove bez obzira na broj godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: