Umesto braka desetogodišnji ugovor o vezi

Danas u svetu u proseku više od trećine brakova završava se razvodom. Izgleda kako je ostajanje u braku do kraja života nerealno pa upravo zbog toga stručnjaci savetuju parovima da se umesto za brak odluče za desetogodišnji ugovor o vezi.

Život

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

08:08

Umesto braka desetogodišnji ugovor o vezi
Foto: Thinkstock

Parovi koji se odluče za desetogodišnji, umesto na celoživotni bračni ugovor, bolje dogovaraju podelu poslova, naročito finansija, i ponovo razmatraju svoju budućnost po isteku ugovora.

Ovakvi ugovori bi, prema mišljenju stručnjaka, sprečili nezgodne brakorazvodne parnice kojih najviše ima upravo nakon desete godišnjice braka, piše Independent.

Desetogodišnji ugovor o vezi bio bi najbolje rešenje za parove koji ignorišu statistiku i prepuštaju stvari slučaju. Mnogi parovi ustvari, kako kažu bračni savetnici, ne veruju da u njihovom slučaju može doći do razvoda braka, niti uzmu vremena da razmisle i pokušaju da reše problem kada već do njega dođe.

Većina parova ostaje u braku zbog dece, zbog drugih ljudi, ili jednostavno završe kao najveći neprijatelji tokom brakorazvodne parnice, s obzirom na to da ne uspeju da ispune obećanje o zajedničkom životu "dok ih smrt ne rastavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: