VICE na B92: Prete li nam roboti ubice?

VICE Srbija nastavlja da donosi zanimljive priče, vesti i originalne sadržaje iz oblasti kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta iz celog sveta, ali i iz Srbije.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

08:50

VICE na B92: Prete li nam roboti ubice?

NEDELJA, 4. decembar u 23:00

Moj put do vrha

Staša Gejo je najuspešnija penjačica u istoriji fri klajmbinga, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Prva je u Evropi i sedma u svetskoj konkurenciji. Uskoro prestaje da nastupa u statusu juniorke. Radomir Mikić je najmlađi i najperspektivniji srpski planinar, sa nekoliko osvojenih vrhova preko 5000 metara nadmorske visine. Upoznajte ove Mlade heroje.

Prete li nam roboti ubice?

VICE ekipa je dobila ekskluzivni pristup maloj četi robota američke vojske, zaduženih za uklanjanje i razmontiravanje bombi, ali i paru dvometraških robota koji se kreću na dve noge, poput novovekovnog Terminatora.

Iako istraživači tvrde da su ovi roboti u potpunosti pod kontrolom ljudi, Džodi Vilijams, dobitnica Nobelove nagrade za mir, čuveni fizičar Maks Tegmark i stručnjaci koji se bave veštačkom inteligencijom upozoravaju na neophodnu zakonsku kontrolu korišćenja robota u vojne i civilne svrhe. Ovo je priča o novom odnosu koji se razvija između ljudi i robota, tehnološkom prvencu u novom, atomskom dobu, kao i šta veštačka inteligencija u telu mašine može da donese za budućnost ljudske rase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: