89-godišnji Englez postao konobar da ne bi "umro od dosade"

Osamdesetdevetogodišnji udovac Džo Bartli "umirao je od dosade" u svom domu u južnom Devonu u Engleskoj, pa je odlučio da potraži posao i počeo da radi kao konobar u jednom porodičnom lokalu.

Život

Izvor: B92

Subota, 03.12.2016.

16:55

89-godišnji Englez postao konobar da ne bi
Foto: Screenshot

Bartli je bio član šeste vazdušne divizije i služio je u Palestini nakon Drugog svetskog rata. Njegova supruga Kasandra umrla je pre dve godine i Džo od tada živi sam.

"Nisam imao s kim da razgovaram. Otkako je ona umrla, preselio sam se u stan, a život tamo je kao u ćeliji. Kao u samici", rekao je Džo za Gardijan.

Njegov oglas u novinama videli su vlasnici bara “Cantina Bar and Kitchen” i pozvali ga na razgovor. Sara Martin, jedna od vlasnica, rekla je da je Džo predivan čovek i da bez obzira na svoju starost zaslužuje šansu.

On neće raditi ništa teško. Bar je mesto gde ljudi dolaze da popiju piće i izjadaju se nekome, a upravo Džo bi mogao da bude ta osoba.

U oglasu je napisao da je samo usamljeni starac koji traži zaposlenje na pola radnog vremena da ne bi umro od dosade.

Ovo nije jedina ponuda za posao koju je Džo dobio. Svi poslodavci su bili oduševljeni njegovim oglasom i odlukom da ponovo počne da radi u 89. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: