"Holokaust na ledu" izazvao kontroverze u javnosti

Bivša olimpijska šampionka u umetničkom klizanju i njen plesni partner izazvali su kontroverze, nakon što su se u televizijskoj emisiji pojavili na ledu obučeni u uniforme zatvorenika u koncentracionim logorima.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.11.2016.

18:53

Foto: YouTube Screenshot

Klizačica Tatjana Navka, supruga portparola predsednika Rusije Dmitrija Peskova, i njen plesni partner glumac Andrej Burkovski pojavili su se u subotu u emisiji "Ledeno doba" obučeni u prugaste uniforme sa žutom Davidovom zvezdom i našminkani tako da izgledaju kao da imaju modrice.

Njihova tačka urađena je po filmu "Život je lep", Roberta Beninja, o ocu Jevrejinu koji se zbog svog malog sina pretvara da je njihov ostanak u koncentracionom logoru samo igra. Na profilu Navka na Instagramu dobila je mnogo oštrih komentara.

Navka, koja je 2006. godine u Torinu osvojila zlatnu olimpijsku medalju, i njen plesni partner rekli su ruskim medijima da su svojom tačkom u popularnoj televizijskoj emisiji želeli da odaju počast žrtvama Holokausta. Njihov nastup izazvao je negodovanje u Izraelu.

"Motivi Holokausta nisu za zabavu, nisu za ples i nisu za rijaliti. Nijedan od šest miliona tamo nije plesao, a koncentracioni logor nije letnji kamp", rekla je ministarka kulture Izraela Miri Regev.

Peskov je danas rekao da Kremlj neće komentarisati, ali je naveo da je ponosan na nastup svoje supruge. Koreografiju za ples osmislio je osvajač srebrne olimpijske medalje iz 2002. godine Ilja Averbuh, koji je Jevrejin.

"To je moja ideja. Napravio sam mnogo plesnih nastupa na temu rada i temu Jevreja", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: