Italijan dobio na lotou 163,5 miliona evra

Jedan Italijan osvojio je na lotou "džekpot" od 163.538.706 evra, objavila je danas italijanska štampa.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

13:16

Italijan dobio na lotou 163,5 miliona evra
Foto: Thinkstock

Listić je plaćen tri evra u jednoj trafici u Kalabriji, na jugu Italije, a njegov vlasnik još nije poznat.

"Nadam se da je pobednički listić kupio neko kome je novac zaista potrebaan, a i da će misliti i o nama", rekao je prodavac iz te trafike Domeniko Lo Bjanko.

Taj "džekpot", izvučen u četvrtak uveče, drugi je po veličini u italijanskom "Superena lotou".

Najveći, od 178 miliona evra, osvojen je oktobra 2010. godine.

Italijanska agencija AGI tražila je od Mikele Marćelo, šefice britanske investicione firme "Agenda invest", savet o tome kako najbolje uložiti toliki novac.

"Ako bi se to radilo u Italiji, ja bih savetovala vlasniku da u novcu zadrži polovinu, a da za dugu polovinu kupi zlato", rekla je ona, pominjući niske prinose obveznica, visoko oporezivanje ulaganja u nekretnine i nestabilnost tržišta umetnosti.

"Pametno potrošiti tolike pare, e to nije lako. Najbolje bi bilo postaviti dobar sistem za klimatizaciju u nekoj pećini gde bi se čuvao sav taj novac", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: