Ova životinja ima 414 nogu i čak četiri penisa

Naučnici u Kaliforniji otkrili su novu vrstu stonoge koja bi vaše gađenje prema ovim bubama mogla da podigne na sasvim nov nivo.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

19:17

Ova životinja ima 414 nogu i čak četiri penisa
Foto: Wikimedia Commons

Zove se llacme tobini, a posebna je po tome što ima ekstremni odbrambeni mehanizam sa 200 žlezda koje izbacuju otrov za odbranu od grabljivaca.

Međutim, čak i to nije bilo dovoljno da se naučnici začude. Naime, ova stonoga ima 414 nogu, a četiri od njih može da pretvori u penise. Međutim ova stonoga ipak nema najviše nogu. Najviše koraka pravi illacme plenipes, koji ima 750 nogu, a otkriven је pod stenama u Silicijumskoj dolini.

Entomolog Pol Marek sa univerziteta Virdžinija tek izjavio je kako nikad ne biste očekivali da će drugu najnogatiju životinju na svetu naći u pećini udaljenoj samo 240 kilometara.

Tobini može da proizvodi svilu kao i rođak s više nogu, a za otkriće je zaslužna biolog Džin Krejca. Tačnu lokaciju pećine u kojoj su otkrili ovu životinju još kriju zbog osetljivosti nalazišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: