Kad hodže i popovi zajedno zapevaju (VIDEO)

Na skupu predstavnika Islamske zajednice Srbije, Pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada nakon ozbiljnih tema se i zapevalo.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

14:18

Kad hodže i popovi zajedno zapevaju (VIDEO)
Foto: Facebook Video Screenshot

Na društvenim mrežama objavljen je video-snimak na kojem predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pevaju sevdalinku "Kad ja pođoh na Bembašu" ,otpevana je u obe verzije: "Ja joj nazvah dobro veče" i "Ja joj nazvah selam alejk", u video-prikazu objavljenom u nedelju.

Snimak je zabeležen nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije.

"Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu", kazao je za Al Džaziru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.

Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za Bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.

Video-snimak je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.

"Kada dobro zavlada, milina je živeti. Mi to znamo i umemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala", napisao je Jusufspahić na svom nalogu na Fejsbuku. Izvor: 6yka.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: