Četiri tipa kolega koje niko ne podnosi

Svakoga dana se susrećemo sa njima, provodimo sate i sate u kancelarijama ili na terenu.

Život

Izvor: hr.n1

Nedelja, 23.10.2016.

11:11

Četiri tipa kolega koje niko ne podnosi
Foto: Thinkstock

Prepoznajete li u sledećim karakterima svoje kolege ili možda sebe?

Napadna osoba

Reč je o vrlo zahtevnoj, netolerantnoj i nestrpljivoj osobi koja je bez sluha za povratne informacije, odlučna da sve bude po njegovom/njenom. Do konfliktnih situacija s osobom ovog tipa, razumljivo, dolazi zbog manjka poštovanja.

Negativna osoba

Uvek ima objašnjenje zašto tuđe ideje u startu ne mogu uspeti, često se ljuti, ali ne daje objašnjenje zbog čega. Stavovi su im vrlo često negativni, a sve to je suprotno onome s kim kolege žele da rade i dele prostor.

Osoba koja druge prekida i ometa

Osoba koja uvek glasno priča telefonom, meša se u svaki posao, priča o osobama i stvarima koje druge ne interesuju i ima emocionalni slom. Ljudi obično žele kolege s kojima mogu podeliti neke stvari i razgovarati o njima, ali ne uvek i u svako vreme.

Neodlučna osoba

Uvek odgovori potvrdno, a vrlo retko ispuni obećanje ili se ne može odlučiti na vreme. Iako se svojim ponašanjem želi nametnuti kolegama, često se smatra iritantnom, jer kolege žele odlučne osobe u svom okruženju, a ne one koje će čekati.

Šta raditi?

Ukoliko se prepoznate u jednom od ova četiri tipa - rešenja su sledeća: promenite način razmišljanja i prilagodite svoje stavove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: