Šta to Novak nosi oko vrata?

Novak Đoković poslednjih nedelja oko vrata više ne nosi hilandarski drveni krst. Sada je njegova amajlija kamen ametist.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

10:38

Šta to Novak nosi oko vrata?
Foto: YouTube Screenshot

Oni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui ametist smatraju kamenom koji dovodi telo i um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje.

Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem, ali sigurno nije najpoznatiji kamen koji predstavlja prosperitet.

U mentalnom i spiritualnom polju, ametist se, tvrde oni koji veruju u snagu kristala, ponaša kao univerzalni kamen koji pojačava spiritualnost, intuiciju i moći predviđanja svih vrsta. To čini tako što jača povezanost zemaljske ravni i drugih svetova. Ametist se smatra i dobrim kamenom za meditaciju i lucidno sanjanje, a otvara sposobnosti čoveka za telepatiju, povratak u prošle živote i komunikaciju s anđelima.

Emocionalno, ametist se koristi u slučaju velikih gubitaka i duševne patnje zahvaljujući blago sedativnoj energiji koja podstiče mir i zadovoljstvo. Čini čoveka fleksibilnim, sigurnim i s obe noge na zemlji.

U drevnoj medicini, korišćen je za sprečavanje odavanja porocima, protiv opijenosti i kompulsivnih ponašanja svih vrsta.

Zašto ga Novak nosi, niko ne zna.

On je početkom godine ispričao za "Novosti" da oko vrata nosi krstiće koje sam kupuje.

"Uzmem ih sam, s vremena na vreme, kada osetim i procenim da je trenutak da, možda, promenim krstić. Pet godina sam nosio krst sa Hilandara. Posetio sam Svetu goru 2009. godine i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim. Iskoristiću priliku kada budem imao nekoliko slobodnih dana da ponovo odem", rekao je slavni teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

376 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: