Upražnjavanje seksa povećava veru u boga

Istraživači sa Univerziteta Djuk otkrili su da upražnjavanje seksa može da inspiriše i poveća već postojeću veru u boga, naročito među muškom populacijum.

Život

Izvor: Independent

Ponedeljak, 26.09.2016.

17:05

Upražnjavanje seksa povećava veru u boga
Foto: Thinkstock

Seks i golotinja oslobađaju oksitocin, hormon koji kontroliše raspoloženje i stvara intimnost među parovima.

Profesor doktor Peti van Kapelan koji je bio deo ovog istraživačkog projekta ukazao je na vezu između blagostanja i religioznosti.

“Bili smo zainteresovani za razumevanje bioloških faktora koji mogu da poboljšaju duhovna iskustva, a čini se da je oksitocin način na koji naša tela podržavaju duhovna verovanja.”

Rezultati istraživanja su pokazali da oksitocin izaziva pozitivne emocije kao što su strahopoštovanje, zahvalnost, nada, inspiracija, ljubav i spokojstvo, a koje su povezane sa duhovnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: