NASA danas objavljuje detalje senzacionalnog otkrića

Američka svemirska agencija će danas u 20 sati saopštiti informacije o otkriću na Jupiterovom mesecu Evropi.

Život

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 26.09.2016.

16:03

NASA danas objavljuje detalje senzacionalnog otkrića
Foto: NASA

NASA je do sada saopštila samo da se radi o "iznenađujućoj aktivnosti" na površini meseca.

Naučnici su prošle nedelje najavili konferenciju za medije kako bi izneli nova saznanja do kojih se došlo pomoću Hablovog teleskopa. Američka svemirska agencija unapred se ogradila od spekulacija vezanih za vanzemaljski život.

Ono što je moguće jeste potvrda postojanja vodoskoka, tj. izvora vodene pare na površini Evrope, što bi ukazalo na postojanje veze između tla i eventualnog podzemnog okeana. Ono što je značajno jeste otvaranje mogućnosti analize vode kako bi se došlo do podataka o sastavu okeana.

Analiza sastava vode za koju se veruje da je slana i da količinski nadmašuje Zemljine okeane i do tri puta, otvara mogućnosti lakšeg traganja za potencijalnim podvodnim vanzemaljskim životom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: