Zašto je svaka peta majka nezadovoljna imenom deteta?

Prema istraživanju, svaka peta majka nije zadovoljna imenom svog deteta, a ovo su glavni razlozi.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2016.

16:50

Zašto je svaka peta majka nezadovoljna imenom deteta?
Foto: Thinkstock

U istraživanju je učestvovalo 245 majki koje su pokazale nezadovoljstvo imenom svog deteta.

Od njih 12 odsto “je oduvek znalo da je ime pogrešan izbor“, 3 odsto je znalo da je ime pogrešno odmah po rođenju deteta, 8 odsto je shvatilo tek nakon nekoliko dana, 32 odsto nakon 6 nedelja, a 23 odsto su zažalile tek nakon što je dete pošlo u vrtić ili školu.

Glavni razlog nezadovoljstva je taj što je ime postajalo često.

Svaka peta majka je kao razlog navela to da ime jednostavno nije pravo za njihovo dete, a ostale su rekle da su bile prisiljene da daju detetu određeno ime.

Nezadovoljstvo imenom proizilazi i iz nadimaka koje deca daju jedni drugima na osnovu imena, ili je ime vremenom postalo “staromodno“, kako navode majke.

Osnivač sajta Mumsnet Žastin Roberts, koja je predvodila istraživanje, kaže: “Biranje imena za dete je nešto što budući roditelji prvo urade, tako da se često dešava da se kasnije pokaju zbog odabira imena. To zahteva mnogo posla, istraživanja i pažnje da se udovolji svim članovima porodice i zato se na kraju nekako odluče za ono ime koje najmanje žele. Dobra stvar je što deca se vremenom "stope" sa svojim imenom, a oni kojima se to ne desi, imaju lepe nadimke po kojima ih svi znaju.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: