Stvari koje je Nostradamus predvideo za 2016. godinu

Veliki francuski prorok Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, predvideo je mnoge stvari za koje se veruje da će se dogoditi jednog dana.

Život

Izvor: express.hr

Utorak, 30.08.2016.

21:55

Stvari koje je Nostradamus predvideo za 2016. godinu
Foto: Wikimedia Commons

Smatra se da je on predvideo odlazak na Mesec, Hitlerov uspon na vlast, smrt Henrija II, ubistva Kenedijevih…. a evo šta je prognozirao za 2016. godinu.

Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, do danas je ostao najpoznatiji prorok u istoriji čovečanstva. Za sobom je ostavio mnoga predviđanja čija preciznost do danas zapanjuje ljude.

Između ostalog, predvideo je i sledeće značajne događaje za ovu godinu, koje su objavljene na sajtu “Healthymagazine365.com”.

1. Obama će biti poslednji predsednik SAD

Nostradamus je predvideo pobedu Obame na izborima 2013. godine, ali je rekao i da će on biti poslednji predsednik SAD. Da li to znači da je došlo vreme da SAD preda baklju nekom drugom? Koja zemlja će sledeća biti najmoćnija? Kina? Rusija? Severna Koreja? Ostaje da vidimo.

2. Neobične vremenske prilike

U svojim zapisima Nostradamus piše da će se klima sve više menjati u sve kraćem roku. “Voda će rasti, a zemlja će sve više tonuti” glasi njegov zapis.

3. Neobičan raspored planeta

I raspored planeta će se ove godine izmenjati, i one će, prema njegovim rečima, izazvati ogromne i tragične posledice na Zemlji.

4. Bliski istok gori

Predviđanje Nostradamusa za 2016. godinu kaže da će nafta u Zalivskim zemljama na Bliskom istoku biti zapaljena.

5. Eksplozija na Bliskom istoku

Mnoge eksplozije desiće se na Bliskom istoku, a Nostradamus tvrdi i da će avioni padati sa neba.

6. Kraj sveta

Kako navodi prorok, rat u Iraku biće prvi signal da će svet kakav znamo uskoro nestati. Ali, do sada je bilo toliko predviđanja o smaku sveta, da ne znamo da li da verujemo u ovo najnovije.

7. Igrice u Beloj kući

On navodi da Bela kuća igra ratne igrice, i da ima plan za uništenje sveta, a da taj plan počinje na Bliskom istoku.

8. Topljenje polova

Jedno od najdramatičnijih proročanstava Nostradamusa, sa najvećom šansom za ispunjenje – možda ne ove godine, ali prema tvrdnjama naučnika, ovo je sasvim realna mogućnost.

9. Sudbina Izraela

Jerusalim će biti opkoljen sa svih strana, a “jedna zapadna sila” (verovatno Amerika) će pomoći Izraelu u borbi.

10. Rusija je mirotvorac

Ukoliko se Rusija ne ujedini sa Evropom i zapadnim zemljama u toku narednog velikog rata, onda će ona odigrati ulogu mirotvorca, tvrdi Nostradamus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: