Nikome se ne radi baš u ovo vreme

Mada bi to poslodavci voleli, zaposleni nisu roboti, pa ne mogu biti na visini zadatka tokom svih osam sati rada, pišu Večernje novosti.

Život

Izvor: M. D.

Utorak, 30.08.2016.

08:08

Nikome se ne radi baš u ovo vreme
Foto: Thinkstock

Mada bi to poslodavci voleli, zaposleni nisu roboti, pa ne mogu biti na visini zadatka tokom svih osam sati rada. Evropski naučnici su analizirali oko 2.000 radnika i utvrdili da smo najmanje produktivni tačno u 14:22 časova.

Mnogima se pad koncentracije događa tri puta nedeljno, a najčešći razlozi su visoka temperatura u kancelariji, nedovoljno sna i mnogo posla. Popodnevnom padu koncentracije doprinosi i preobilan ručak i dehidratacija. Više od trećine zaposlenih primećuje da su im kolege klonule kada i oni, tri od deset su uhvaćeni u tome, a četvrtina je zbog toga imala problem sa šefom.

Najčešće posledice pada koncentracije su: slanje mejla pogrešnoj osobi, nesposobnost praćenja sastanka, zaboravljanje imena kolega, pravljenje grešaka na važnim dokumentima, a pojedinci tada čak i isključuju sve telefone jer "nemaju snage" da razgovaraju.

U proseku, zaposleni se bude u 6:43, a u krevet odlaze u 22:29 kako bi se naspavali. Ali, trećina se budi nenaspavana, sa željom da je već subota, a svaki deseti iz kreveta skače oran za nove radne pobede.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: