Australijanke tvrde: Biseksualci su bolji ljubavnici i očevi

Žene u vezama sa muškarcima koji su biseksualci rekle su da su njihovi partneri bolji ljubavnici i očevi od heteroseksualnih muškaraca.

Život

Izvor: klix.ba

Subota, 27.08.2016.

10:20

Australijanke tvrde: Biseksualci su bolji ljubavnici i očevi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Škola zadravstvenog i socijalnog razvoja Dikin intervjuisala je 78 australijskih žena koje su bile u vezama sa biseksualnim muškarcima kako bi dobili uvid u porodične i intimne odnose između parova.

Ova studija je sada osnova za novu knjigu "Žene u vezama sa biseksualnim muškarcima" Marije Palota-Ćiaroli, a cilj autorke je da razbije stigmu koja okružuje ove parove.

"Veze s pomešanim orijentacijama nalaze se van granica onoga što mnogi smatraju 'normalnom' vezom, bez obzira na to da li je reč o heteroseksualcima ili gej osobama. Nadam se da ću ovom knjigom zaustaviti zastupanje stereotipa o tome da biseksualnim muškarcima ne može da se veruje i da imaju tajne afere, da prenose HIV i da zlostavljaju žene. Sve je suprotno od toga", rekla je Marija.

U intervjuu su učestvovale žene starosti između 19 i 65 godina koje monogame i u vezi s biseksualcima. Ispitanice su istakle da su njihovi partneri mnogo bolji u seksu i da su bolji očevi od heteroseksualaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: