Ovako izgleda vožnja ruskog lovca MiG-29 (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane nedavno je objavilo video-snimak koji prikazuje let aviona MIG-29 od Kurska ka Sankt Peterburgu.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 24.08.2016.

16:40

Ovako izgleda vožnja ruskog lovca MiG-29 (VIDEO)
Foto: Screenshot

Na video-snimku su demonstrirane veštine ruskog pilota u punoj vojničkoj opremi, a svi gledaoci koji do sada nisu imali priliku da se približe instrument-tabli aviona sada to mogu da učine.

Mikojan Mig-29 razvijan je sedamdesetih godina prošlog veka sa ciljem da se suprotstavi američkim avionima, a uveden je u operativnu upotrebu u sovjetsko naoružanje 1982. godine, piše Dejli mejl.

Reč je o lovačkom avionu koji je Rusko ratno vazduhoplovstvo nastavilo da koristi i posle raspada Sovjetskog saveza, a finansijske poteškoće sprečile su isporuku usavršenih modela. Izvor: dailymail.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: