Glumci i muzičari potpisali peticiju protiv Trampa

Oko 100 holivudskih glumaca i muzičara, od Lene Danham do Mobija, potpisalo je peticiju protiv onoga što nazivaju "ideologijom mržnje" republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, prenosi danas AFP.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.07.2016.

16:55

Glumci i muzičari potpisali peticiju protiv Trampa

"Mi smo koalicija umetnika koja se pridružuje milionima Amerikanaca u nastojanju da poraze republikanskog kandidata za predsednika, Donalda Trampa. Verujemo da je naša odgovornost da iskoristimo raspoloživa sredstva da skrenemo pažnju na opasnost koju bi donelo ako bi se Tramp našao na mestu predsednika i na realne i trenutne pretnje njegove kandidature", ističu potpisnici.

Peticiju su, izmedju ostalih, potpisali glumci Keri Vašington, Džulijan Mur, Patriša Arket, Džejn Fonda i Vudi Harelson, kao i muzičke zvezde Rasel Simons, Majkl Stajp, DJ Spooky.

Sa željom da skrenu pažnju na potencijalne pretnje, potpisnici upozoravaju da Tramp želi da vrati zemlju u vreme kada je "strah opravdavao nasilje, kada je pohlepa podsticala diskriminaciju i kada je država predrasude protiv marginalizovanih zajednica unela u zakon".

Glasači, smatraju umetnici, treba da "iskoriste svoje pravo na glas i pravo na glasanje da poraze Donalda Trampa i ideologiju mržnje koju zastupa".

Predsednički izbori u SAD biće održani 8. novembra.

foto: flickr.com/Chris Piascik

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: