Živ se sahranio kako bi poslao poruku zavisnicima od droge

Šezdesetjednogodišnji Jorkširac Džon Edvards sopstvenom "sahranom", u engleskom gradu Halifaksu, je na najneobičniji način poslao pozitivnu poruku zavisnicima od narkotika.

Život

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

11:42

Živ se sahranio kako bi poslao poruku zavisnicima od droge
Foto: Thinkstock

Edvards se, naime, zakopao i tri dana proveo u kovčegu od 2,4 metara dužine, jednog metra visine i 1,3 metra širine.

Tokom tog nimalo kratkog boravka pod zemljom, Edvards je hranu i vodu primao kroz jednu cev, a za fiziološke potrebe je koristio drugu cev. Edvards, inače, izlečeni zavisnik od narkotika, koji se duže vreme bavi humanitarnim radom, rekao je da je sopstvenim zakopovanjem želeo da drugima pruži pozitivnu inspiraciju i time učestvuje u suzbijanju bolesti zavisnosti.

Zatim je dodao: "Rešen sam u odluci da svojom 'sahranom' zaustavim druge da ne idu putem koji će ih do toga dovesti", prenosi BBC.

"Ekstremna vremena zahtevaju ekstremene mere", rekao je pre zakopavanja. Edvards je otkopan juče, a po izlasku iz kovčega je rekao da samo jedva čeka da normalno koristi toalet i da se konačno istušira.

Inače, svoje zakopavanje, Edvards je snimio putem "pametnog" telefona, a snimak okačio na društvenim mrežama i tako obavestio svet o svom "humanom cilju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: