Holivudski glumci na klimatskom skupu uoči konvencije demokrata

Više od 1.000 ljudi, među kojima i holivudski glumci Deni Glover, Suzan Sarandon i Šejlin Vudli, pozvalo je na klimatskom skupu u Filadelfiji uoči konvencije Demokratske stranke, na nastavak borbe za rešavanje problema klime i životne sredine.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.07.2016.

09:53

Holivudski glumci na klimatskom skupu uoči konvencije demokrata
Foto: Gettyimages

U Filadelfiji će danas početi konvencija Demokratske stranke na kojoj će Hilari Klinton biti zvanično imenovana za kandidata za predsedničke izbore u SAD. Glumica Suzan Sarandon koja se zalagala kandidaturu Bernija Sandersa, rekla je da je odziv na skupu dokaz da je u pitanju pokret, a ne kult ličnosti kako su tvrdili pojedini kritičari.

"Naša obaveza nije okončana. Nije reč samo o jednim izborima... Mi želimo stvarnu, progresivnu politiku i da zahvalimo Berniju (Sandersu) jer je izazvao ovu iskru. Sada smo budni i moramo da ostanemo budni", rekla je ona.

Mnogi okupljeni na skupu imali su majice ili bedževe s likom Sandersa, a pojedini su nosili transparente na kojima je pisalo "Berni za predsednika".

Na događaju koji je organizovan uoči konvencije, malo se govorilo o izvesnoj kandidatkinji demokrata Hilari Klinton, a jedan govornik je uporedio Sandersa i Klintonovu rekavši: "Preuzeli smo Demokratsku stranku".

Konvencija Demokratske stranke trajaće do 28. jula, kada se očekuje da Hilari Klinton prihvati kandidaturu partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: