I Belorusija slavi Nikolu Teslu

Izložba posvećena naučniku Nikoli Tesli otvorena je danas u Gradskoj kući Minska u okviru manifestacije "Dani Beograda u Minsku 2016”.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

13:00

I Belorusija slavi Nikolu Teslu
Wikimedia Commons

Izložbu je otvorio gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, a prisustvovali su gradonačelnici Beograda i Minska Siniša Mali i Andrej Šorec, kao i članovi delegacije Grada Beograda.

Vukosavljević je rekao da malo ko u svetu ima ličnost kao što je Nikola Tesla, te da je on ponos srpskog naroda i jedan od najvećih pronalazača i naučnika u istoriji, saopštila je Služba Grada Beograda za informisanje.

"Naš glavni grad se ponosi Muzejom 'Nikola Tesla' koji je centralna svetska ustanova za čuvanje baštine, intelektualnog i naučnog rada ovog svetskog naučnika. On jeste poznat u Minsku, ali na ovaj način smo doprineli da se dodatno predstavi i taj muzej, tako da smo i pozvali turiste da posete Beograd i upoznaju se sa njegovom kulturom i istorijom", istakao je Vukosavljević.

On je izrazio uverenje da će domaćini na ovoj manifestaciji steći barem deo slike o bogatstvu kulture srpske prestonice. Prema njegovim rečima, ugovoreni su i Dani Minska u Beogradu, koji bi trebalo da se održe sledeće godine. "Kultura je značajno polje za unapređenje odnosa dva naroda i dva glavna grada. Danas smo imali razgovore i još ćemo govoriti o poboljšanju kulturne razmene, jer naši građani ne znaju dovoljno o tome šta Belorusija i grad Minsk mogu da ponude", zaključio je Vukosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: