Turisti teško povredili morsku kornjaču zbog selfija

Ugroženu morsku kornjaču turisti su ozbiljno povredili nakon što su je izvukli iz vode, gazili je i udarali štapovima, a sve to zbog zabave i selfi snimaka.

Život

Izvor: Metro.co.uk

Subota, 25.06.2016.

20:13

Turisti teško povredili morsku kornjaču zbog selfija
Foto: Screenshot

Fotografije povređene kornjače osvanule su na društvenim mrežama, a ova jadna životinja je ostavljena sa povredama na plaži Havana bič u Rmeilehu u Libanu.

Kornjaču su sa slomljenim kostima glave spasili članovi za zaštitu životinja Libana i ona se sada nalazi na rehabilitaciji.

“Povrede su vidljive i očigledne, udarci koje je zadobila oštetili su joj kosti glave, a voda iz mora joj je ušla u sinuse. Nadamo se da će rentgenski snimci pokazati da nema drugi povreda i da udarci nisu zadali veće štete na lobanju”, izjavili su iz ovog društva za zaštitu životinja.

Spasioci su takođe na zvaničnu Fejsbuk stranicu postavili i snimak kornjače na kom se jasno vide njene povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: