Raste natalitet na severu zbog kampanje "Je**te se za Dansku"

Seksi reklama koja je lansirana pre samo devet meseci i to u kampanji za povećanje nataliteta u Danskoj, izgleda daje rezultate.

Život

Izvor: RT.com

Ponedeljak, 06.06.2016.

14:50

Raste natalitet na severu zbog kampanje
Foto: YouTube Screenshot

Prema istraživanjima danskog lista “Politiken”, između juna i avgusta očekuje se rođenje oko 1.200 malih Danaca više nego prošlog leta. Ukupno, biće rođeno oko 16.200 beba.

“Nikad nisam bila svedok takvom bejbi buma za sve godine rada”, kaže An Fogsgard, koja kao babica radi 33 godine.

“Normalno je da se tokom leta rađa više beba, ali ovaj porast je lud.”

Sve je počelo simpatičnim apelom agencije “Spies travel”da daju “svetu više beba” i “urade to za mamu”, koristeći činjenicu da su ljudi obično raspoloženiji za seks tokom letovanja, nego tokom zimovanja.

Nakon toga, Kopenhagen je primenio sličan pristup i pokrenuo kampanju pod nazivom “Je**te se za Dansku”.

“Verovatno ne možete pripisati našoj kampanji ovaj bejbi bum, ali je jasno da je kampanja imala pozitivan efekat”, kaže sekretarka za zdravlje Nina Tomsen dodajući da je iznenađena zato što se istovremeno pojavilo toliko kampanja za povećanje nataliteta.

Danska će ove godine imati 14 odsto više beba nego prošlog leta, a u prvom kvartalu ove godine rođeno je čak 1.000 mališana više nego u istom periodu 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: