Kazna za direktora galerije zbog javnog upozorenja

Grad Firenca novčano je kaznila upravnika galerije Ufici zbog javnog emitovanja obaveštenja u kojem posetioce upozorava da ne kupuju ulaznice za tu poznatu galeriju kod uličnih preprodavaca.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 27.05.2016.

22:05

Kazna za direktora galerije zbog javnog upozorenja
Foto: wikipedia / Samuli Lintula / Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0

Direktor Uficija, nemački istoričar umetnosti, Ajke Šmit snimio je svoju poruku na engleskom i italijanskom, u kojoj navodi gde se može kupiti ulaznica i njenu cenu, upozoravajući prolaznike da se pripaze uličnih preprodavaca i džeparoša, prenosi Rojters.

Iako je želeo da učini dobro delo, zbog zvučnog reklamiranja u javnosti, Šmit će morati da plati kaznu od 295 evra.

"Bilo bi bolje da se zajedno borimo protiv kriminala i branimo kulturno nasledje, nego da se bavimo time da li je učinjena administrativna greška ovom inicijativom za borbu protiv preprodavaca", rekao je Šmit.

Da biste videli Botičelijevo "Radjanje Venere" i Ticijanovu "Urbinsku Veneru", potrebno je da platite ulaznicu za Ufici, koja košta 12 i po evra, dok je preprodavci naplaćuju od 20 do čak 45 evra, jer izbegavate čekanje u redu ili pak dobijate stručnu pratnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: