Varufakis napisao pesmu o migraciji

Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis napisao je pesmu o migraciji za kompoziciju koja će biti izvedena na Venecijanskom bijenalu.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 27.05.2016.

14:44

Varufakis napisao pesmu o migraciji
Foto: Beta / AP

Varufakis je jedan od 10 umetnika i autora angažovanih da napišu pesme na temu "arhitektura preseljenja" koje su potom prevedene na albanski i pretočene u kompozicije koje će izvesti uživo grupa albanskih narodnih pevača u albanskom paviljonu na Bijenalu arhitekture u Veneciji, koje počinje sutra.

On je u pesmi ispričao svoju priču o udaljenosti od doma i razdvojenosti od ćerke, prenosi sajt "Politiko" izjavu jednog od kustosa, američkog arhitekte Sajmona Batistina za BIRN.

Varufakis je na svom blogu pisao o tome kako je u avgustu 2005. godine "iz razloga koje danas shvata opravdanim, njena majka odlučila da odvede ćerku Kseniju u Sidnej i tamo joj napravi dom, za stalno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: