VICE na B92: (Ne)veštačka inteligencija

VICE Srbija nastavlja da donosi zanimljive priče, vesti i originalne sadržaje iz oblasti kulture, mode, tehnologije, umetnosti i sporta iz celog sveta, ali i iz Srbije.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

09:15

VICE na B92: (Ne)veštačka inteligencija

Sreda, 25. maj u 23.30

TV B92

(NE)VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

U nastavku serijala Mladi heroji upoznajte Mariju Gavrilov i Nikolu Tepavca. Marija je proglašena za ličnost godine srpske IT scene, a Nikola je osvajač prestižnih svetskih nagrada iz oblasti robotike. Oni ne znaju kako da roditeljima objasne čime se zapravo bave, a često ni svojim najbližim prijateljima.
PODELJENI GRADOVI: KOSOVSKA MITROVICA

Novi film iz serijala VICE Srbija "Podeljeni gradovi" vodi nas u Kosovsku Mitrovicu, grad koji i fizički i etnički deli reka Ibar. U vreme Jugoslavije, Mitrovica je bila jak industrijski centar Kosova, a obližnji rudnik Trepča glavni poslodavac i Srbima i Albancima, kao i drugim manjinama u ovom gradu.Danas je ovaj grad simbol podeljenog Kosova i reka Ibar kao da je postala i zvanična granica otkako se završio rat 1999. godine, razdvajajući većinsko albansko stanovništvo u južnom delu grada od srpskog u severnom. Više od 20,000 Srba u severnom delu grada odbija da prizna nezavisnost Kosova, koju su vlasti u Prištini proglasile 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: