Privedena devojka koja je greškom dobila 3,5 miliona dolara

Sud u Sidneju optužio je studentkinju iz Malezije za "neiskrenost" nakon što je prećutala da joj je banka, greškom, dozvolila minus na računu u iznosu od oko 3,5 miliona evra.

Život

Izvor: Tanjug

Petak, 06.05.2016.

16:55

Privedena devojka koja je greškom dobila 3,5 miliona dolara
Foto: Thinkstock / ilustracija

U presudi suda piše da je Kristin Džiakin Li imala 17 godina i da je živela u Sidneju kada je Vestpak banka napravila skupu grešku 2012. godine, prenose agencije.

Studentkinja je uhapšena na aerodromu u Sidneju, kada je pokušala da optputuje u Maleziju.

Kako navode mediji, u trenutku privođenja, raspoloživo stanje na njenom računi je bilo manje od 2,5 miliona evra, a njena advokatica je rekla da je ostatak novca potrošila na "luksuzne stvari" poput mnogobrojnih tašni.

Advokatica je u ime odbrane studentkinje Džiaklin Li rekla da je "u pitanju novac koji svi želimo, koji ona nikome nije otela već joj je banka sama dala".

Dvadesetjednogodišnja studentkinja je puštena, uz kauciju, da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: