Umro najstariji američki vojni veteran

Najstariji američki vojni veteran Frank Levingston koji je služio vojsku tokom Drugog svetskog rata preminuo je u 110 godini u Nju Orleansu.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

10:13

Umro najstariji američki vojni veteran
Foto: Gettyimages

Lokalna televizija KPLC-TV javila je da je Levingston peminuo u utorak.

Mediji u SAD izveštavali su o njemu kao o najstarijem živom vojnom veteranu iz Drugog svetskog rata, ali ta informacija nikada nije zvanično potvrđena.

Levingston je rođen 13. novembra 1905. godine u saveznoj državi Luizijani.

Televizija ABC njuz izvestila je da se najstariji veteran započeo vojnu službu 6. oktobra 1942. godine, manje od godinu dana od japanskog napada na Perl Harbor 7. decembra 1941. godine.

"Osećao je obavezu da pruži svojoj domovini sve što je bilo potrebno i bio je veoma uzbuđen zbog toga. Dao je najbolje od sebe", rekao je za ABC njuz njegov nećak Li Levingston.

Levingston je u decembru bio u grupi veterana koji su otputovali u Vašington kako bi prisustvovali ceremoniji povodom godišnjice napada na Perl Harbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: